La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia organitza del 17 al 19 d’abril al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona i al Centre d’Estudis Jurídics de la ciutat les Sisenes Jornades Sobre Colombia, les quals enguany estaran centrades en el tema de les Dones i el Conflicte. L’objectiu de les jornades és contribuir a una reflexió sobre les consqüències del conflicte armat del país en les dones.
Desplaçament, refugi, violència sexual o feminicidi incideixen de forma molt particular en les dones. L’objectiu és visibilitzar les diferents formes de resistència pacífica que s’han i que s’estan articulant: organitzacions feministes, de Drets Humans, socials i populars (afrocolombianes, indígenes, sindicalistes, camperoles…)
La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia considera que la veritat, la justícia i la reparació només són possibles amb la veu de les dones i que la seva contribució és fonamental per reprendre camins de diàleg i de negociació per aconseguir la pau sense impunitat.
Enguany la Taula dóna veu a totes aquestes organitzacions de dones i també a les entitats del govern i de l’Estat encarregades del manteniment de l’Estat Social de Dret i la prevalença dels Drets Humans.

Les xerrades duraran tres dies, entre el 17 i el 19 d’abril, i en total estaran formades per sis taules. Els temes que es tractaran durant les jornades seran els següents: Context Polític Colombià Actual; Context General de les Dones a Colombia; L’Impacte de la Llei de Justícia y Paz en les Dones Colombianes; Dones, Desplaçament, Territori i Refugi; Dones en Processos de Resistència i Violència Sexual Contra les Dones i Feminicidis.

17 d’abril: Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona (Plaça Sant Jaume 1) de 18:30h a 21h.
18 i 19 d’abril: Centre d’Estudis Jurídics (Carrer Ausiàs March, 40). 18 d’abril de 9.30h a 19h. I 19 d’abril de 9h a 14h.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici