El 10 de juny el Consell de Ministres de Treball , Política Social i Afers del Consumidor que es trobaven a Brussel•les aprovaven una nova directiva europea en relació amb la definició d'un màxim de jornada laboral setmanal.

La Directiva en vigor avui en dia fixa el màxim de jornada laboral setmanal a 48 hores. Amb la proposta del Consell de Ministres es vol consolidar l’extensió de la jornada quan el treballador l’accepti, tot legalitzant-la, i allargant fins i tot a les 65 hores setmanals.

Per a la Oficina Europea de la Federació Sindical Mundial les propostes per a l'adopció d'aquesta nova directiva expressen l'objectiu continu d’imposar polítiques neoliberals que implementen els cercles que governen avui en dia la Unió Europea i que no són altra cosa que la soscavació del convenis col•lectius i el desregulació completa de les relacions laborals. De fet aquestes clàusules amenacen els guanys fonamentals de la classe treballadora per una jornada laboral regulada ja que en essència aboleixen el límit màxim de jornada laboral diària i setmanal.

(...)

L’Oficina Europea de la Federació Sindical Mundial, que representa un nombre significatiu d'organitzacions sindical d’Europa, considera aquesta decisió com inacceptable i en contra dels interessos de la classe treballadora.

Cal que unim les nostres forces al costat de la resta del moviment sindical d'Europa, amb les forces polítiques d’esquerra (...) europees per aconseguir el rebuig de la proposta per part del Parlament Europeu. Per això demanem a totes les organitzacions sindicals confluir conjuntament per expressar amb força la nostra posició.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici