La situació de drets dumans que viu el poble de Colòmbia es continua agreujant. Durant els primers cinc mesos de l'any 2.008 han estat assassinats 28 sindicalistes, així com un gran nombre de dirigents/tes socials, estudiantils i pagesos. Les organitzacions socials i sindicals colombianes, no només pateixen la violència directa de grups paramilitars i membres d'institucions de seguretat estatals, sinó que també són perseguides per les institucions judicials, en processos injustos que fan servir proves i testimonis falsos.

Aquesta greu situació ha provocat el rebuig internacional de diverses organitzacions i institucions que condemnen aquestes pràctiques. Entre d'altres, la Unió Europea ha fet declaracions sobre la qüestió, així com diferents xarxes europees que treballen pel respecte dels Drets Humans a Colòmbia.

En aquesta important tasca de denúncia i suport a les organitzacions socials i sindicals colombianes, també hi participa activament la Intersindical-CSC i Solidara. Des de la nostra visió sobre la solidaritat internacional, no només s'ha de donar suport a la realització de projectes al sud, sinó que s'ha de treballar fent sensibilització i pressió per a que els estats respectin els drets humans, socials i nacionals del pobles.

Així , el dia 10 de juny, representants de la Intersindical-CSC i de Solidara, han participat d'una reunió al Parlament Europeu, convocada per eurodiputats de tres grups parlamentaris, juntament amb representants de diverses organitzacions catalanes i d'altres països. La reunió va servir per denunciar la situació de l'Asociación Campesina del Valle del Río Cimitarra, que ha patit la persecució judicial injusta de la seva junta directiva, de qui van detenir amb testimonis falsos a set membres, dels quals cinc han recuperat la seva llibertat després de sis mesos d'empresonament, per manca de proves.

Aquesta associació de pagesos, ha viscut com moltes altres organitzacions colombianes l'assassinat dels seus membres per part de militars i paramilitars, amenaces i assetjament permanent per defensar el seu territori, i també la persecució judicial. Això s'ha denunciat al Parlament Europeu i al cos diplomàtic de Colòmbia a Brussel•les, i es continuarà treballant perquè els governs europeus assumeixin una posició crítica a les accions del govern colombià.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici