Criteria Caixa Corp ha arribat a un principi d'acord amb el grup financer mexicà Inbursa per comprar un 20% del seu capital per un import total de 1.500 milions d'euros, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV)

El grup d'empreses que agrupa les participacions industrials de La Caixa ha explicat que amb aquesta operació el grup financer Inbursa es convertirà en el "vehicle de l'expansió del negoci de banca minorista al continent americà" del grup La Caixa.
Criteria Caixa Corp ha precisat que la presa de participació es farà mitjançant la subscripció d'una ampliació de capital i una oferta pública de compra d'accions adreçades al públic inversor del grup financer Inbursa. Ha precisat que està previst que l'operació quedi tancada abans que s'acabi l'any.
El preu acordat és de 38,5 pesos mexicans (uns 2,35 euros) per acció i l'operació es finançaria íntegrament amb deute, sense que calgui cap ampliació de capital de Criteria Caixa Corp.
El consell d'administració de Criteria Caixa Corp i els òrgans corresponents de l'entitat que presideix Isidre Fainé ja han aprovat aquest principi d'acord L'acord també preveu la incorporació de dos consellers nomenats per Criteria Caixa Corp al consell d'administració de grup financer Inbursa. A més, el grup d'empreses català designarà un conseller a les principals filials del grup mexicà.
L'operació està lligada a l'aprovació per part del consell d'administració i per l'assemblea general d'accionistes de la societat mexicana, així com a l'autorització dels organismes reguladors espanyols i mexicans.
El consell d'administració de Criteria Caixa Corp i els òrgans corresponents de l'entitat que presideix Isidre Fainé ja han aprovat aquest principi d'acord.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici