El BBVA té en marxa un procés de reconversió pel qual pretén desfer-se de milers de llocs de treball a tot Europa. Davant aquesta situació el sindicat gallec Cig (Confederació Intersindical Gallega) va impulsar, coincidint amb la celebració d’una reunió del Comitè d’Empresa Europeu a Lisboa, una trobada sindical on UGT i CCOO van rebutjar ser-hi presents.

La cúpula directiva del banc persegueix una rebaixa de costos amb un pla de reconversió, que afecta directament l’ocupació i les condicions de treball del personal. Al llarg del 2007, els beneficis del BBVA van superar els 6.000 milions d’euros.

Aquesta reconversió afecta a tota l’empresa, amb l’externalització i la subcontractació d’alguns serveis i amb la deslocalització del treball a d’altres països.

En la reunió inicial a Lisboa, van participar la secció sindical de la CIG al BBVA, Comissió de treballadors de Portugal, i representants del Comitè d’empresa al Regne Unit. Posteriorment sindicats amb representació al BBVA, com els bascos ELA i LAB els francesos de la CFDT i els delegats de la Intersindical-CSC, s’afegiren a aquesta iniciativa.


Us adjuntem el comunicat conjunt de la Intersindical-CSC, LAB, ELA i la CIG.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici