Un any més el BBVA, com la resta de la Banca, presenta uns beneficis astronòmics que no poden ser considerats més que immorals, tant per al conjunt de la societat com, també en concret, per als propis treballadors/es del Banc.

Beneficis de 6.129 milions d'euros, un 29,4% superiors a l'any 2006. Un nou exercici de prepotència que el BBVA presenta avui, que no és altra cosa que la conseqüència de la seva practica diària d'explotació.

Un benefici de més de 16 milions d'euros diaris és un clar exemple del capitalisme salvatge que solament es preocupa de l'obtenció de més i més beneficis encara que per a això hagi d'utilitzar tota mena d’argúcies.

Alguns dels exemples són evidents: la destrucció d'ocupació a Euskal Herria, els Països Catalans o Galiza; trasllat massiu de serveis centrals; subcontractació, al nostre entendre fraudulenta i que ha de ser investigada com ha dit l’Inspecció de Treball; negativa a complir com és preceptiu la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i els requeriments de l’Inspecció de Treball en aquest sentit; prolongacions excessives de la jornada laboral, que no són més que Hores Extres encobertes i defraudades.

Cal destacar el fet d’obtenir beneficis finançant les nombroses guerres existents, tal com han denunciat els moviments socials a través de la campanya “BBVA sense Armes”, a la qual estem col·laborant els sindicats, CIG de Galiza, LAB d’Euskal Herria i la Intersindical-CSC dels Països Catalans.

A tots aquests fets, però, cal afegir el menyspreu que tota la Banca, al costat dels sindicats signants del conveni CCOO-UGT-CGT, demostren vers els més de 100.000 treballadors i treballadores del sector a qui, un any més, castiguen fent-los perdre poder adquisitiu en aplicar increments salarials que no garanteixen mantenir el nivell de vida respecte l'IPC.

L'increment salarial ha estat del 2,75%, sense revisió, l'IPC el 4,2 mentre els beneficis creixen astronòmicament, un 29,4% més. Immoral.

Una cop més la Banca, en aquest cas el BBVA, torna a treure pit i presumeix dels seus beneficis mentre la immensa majoria dels treballadors/es pateixen per a arribar a fi de mes. I això cal denunciar-lo.

Si això és el que anomenen “crisi” financera, com últimament vénen anunciant, que voldran aconseguir en èpoques de bonança econòmica?

Que no ens enganyin. Ells continuen engreixant els seus comptes de resultats i les seves butxaques mentre la “crisi” és utilitzada per a continuar explotant i sagnant la classe treballadora tot retallant salaris, drets...

Des de LAB i la Intersindical-CSC no deixarem de denunciar aquesta practica abusiva i immoral, un dels millors exemples del capitalisme salvatge. Apostem decididament per un canvi del model social actual per un nou escenari que garanteixi un repartiment de la riquesa que beneficiï la classe treballadora.

LAB-Finantzak
Federació de Serveis de la Intersindical-CSC

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici