L’autoritat laboral ha autoritzat l’Expedient de Regulació d’Ocupació a Ingenico Barcelona, amb majoria al comitè de la Intersindical-CSC, que afectarà a 66 persones (52 seran acomiadades i 14 més seran traslladades), mentre que només 40 mantindran els llocs de treball, amb una garantia de tres anys.

Després de moltes sessions de negociació, es va tancar un acord i, tot i que mai hi ha bons acords en expedients de regulació, aquest com a mínim limita els efectes de l’expedient inicial. Així, aquest acord fou ratificat per assemblea i posteriorment autoritzat per l’autoritat laboral.

Ingenico Barcelona era una de les empreses punteres a Catalunya en I+D, concretament en el sector de terminals de pagament, ja que ella feia la investigació del software de la segona companyia mundial del sector, amb una plantilla, per tant, d’un alt nivell tècnic. Al final, el que quedarà serà el manteniment dels productes que hi ha al mercat i poca cosa més. La casa matriu francesa ha optat per concentrar tot l’I+D a França, per decisió política, es vesteixi després com es vesteixi. I el més trist és que anem perdent cada cop més capacitat industrial i, en aquest cas, puntera a nivell mundial.

Cal que ens ho fem mirar, ja que no hi ha política industrial i les inversions, “amb els diners de totes i tots”, se’n van a fora pel benefici d’una quants. I, al pas que anem, tindrem una estructura productiva únicament de serveis. Com dèiem, doncs, per fer-s’ho mirar.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici