Arran de la publicació de les balances fiscals per part del govern espanyol, on ha quedat palès que els Països Catalans pateixen un espoli fiscal excessiu, la secretària confederal de la Intersindical-CSC, Isabel Pallarès, ha afirmat que “ara és més necessari que mai un nou sistema de finançament basat en el concert econòmic” i que “posi fi a la sagnia de recursos que pateixen els Països Catalans any rere any”.

Segons Pallarès, “les principals afectades per l’espoli fiscal són les classes treballadores catalanes, que veuen com els seus recursos no serveixen per crear un Estat del Benestar de qualitat que serveixi per aprofundir en la justícia social”. Així, la secretària confederal del sindicat ha afirmat que “cal ser solidaris i solidàries, però primer cal ser-ho amb totes aquelles persones que, als Països Catalans, no tenen prou recursos ni serveis públics per viure dignament”.

Finalment, Isabel Pallarès també ha recordat que “des de la Intersindical-CSC portem molts anys reivindicant en aquesta línia, i és que el nostre lema de la manifestació de l’1 de maig del 2004 ja era Menys dèficit fiscal i més justícia social”. Tanmateix, també ha reconegut que ara, amb les balances fiscals publicades, el període de negociació obert i la crisi econòmica present, “es fa més necessari que mai el nou sistema de finançament” i ha reclamat “valentia” a la classe política catalana per no perdre l’actual oportunitat.

Recordem que, segons ha publicat el govern espanyol, pel mètode del flux monetari, les Illes Balears i Pitiüses pateixen un dèficit fiscal d’entre el 13,96 i el 14,20%, Catalunya el pateix d’un 8,70% i el País Valencià el pateix d’entre el 6,32% i el 6,40%, el que representen les tres comunitats de l’estat on el percentatge és major.

0 Comments:

Post a Comment



Entrada més recent Entrada més antiga Inici